Oma’s Cake met Chocolade

Oma’s Cake met Chocolade

Oma’s Cake met Chocolade

Je herkent het wel: die overheerlijke geur vanuit de keuken  wanneer (o)ma een cake bakte. Het water loopt je in de mond als je daar aan denkt.  Oma’s cake was altijd het lekkerst, dus dat wil jij ook maken.

Jarenlang zelf niet aan gedacht om dit te maken, maar gisteren regende het zo hard, dat ik besloot te gaan bakken. Wat is het toch gemakkelijk te maken en alle ingrediënten heb je vaak al in huis. Keep it simple en maak het naar je eigen smaak. Dit is een mooie basis voor een overheerlijke luchtige cake.

Ingrediënten

gezeefde bloem 200 gram

boter op kamer temperatuur (100 gram roomboter – 100 gram Flora Plant)Flora Plant

witte fijne basterdsuiker 200 gram

4 eieren

1 zakje vanillesuiker

1 theelepel bakpoeder

snufje zout

2 eetlepels cacao poeder

Benodigdheden 

Keukenmachine / mixer

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden – kijk naar de gebruiksaanwijzing van je oven. Dit is een Stoves fornuis met verschillende standen. Ik heb de conventionele oven gebruikt.
  2. Vet een cakeblik/bakblik in en zet apart.
  3. Klop in een mengkom de boter samen met de suiker en vanillesuiker goed glad
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf door mixen
  5. Doe dan langzaam de gezeefde bloem erbij en als laatste de bakpoeder en een snuf zout
  6. Mix nog even een goede 2 minuten het beslag goed door tot je een mooi glad en luchtig beslag krijgt
  7. Giet het cake beslag nu in de cakevorm en laat een beetje over en voeg daar dan de cacao aan toe en mix dat goed door elkaar. Doe dat in het midden van het cakebeslag en roer dat een klein beetje door. Zet in de oven voor ongeveer 1 uur en 15 minuten.
  8. Controleer of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken. Doe dit ongeveer na een dik uur.
  9. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar, zo niet bak dan nog even iets langer
  10. Laat vervolgens even afkoelen in het blik voor je de cake omkeert op een bak rooster om verder af te laten koelen. Ik heb een rond blik gebruikt, omdat ik op dat moment een oud cakeblik had (= meteen linea recta in de container) en ik vind ronde cakes veel leuker.

  Oma's Cake met chocolade Oma's cake met Chocolade Oma's Cake met chocolade

nelleke