Ovenschotel à la Nellie Kokkerellie

Ovenschotel à la Nellie Kokkerellie

Ovenschotel à la Nellie Kokkerellie

Ingrediënten voor ongeveer 3 a 4 personen

6 Aardappelen

½ Spitskool

½ courgette

2 Uien

2 tenen Knoflook

4 grote Champignons

1 zakje Geraspte kaas

Rundergehakt, zoveel je zelf wilt

tomatenpuree

Glaasje rosé

Kruiden:

Peper, zout,

Theelepel kaneel,1 flinke theelepel nootmuskaat, snufje komijn

Benodigheden:

Oven met grillstand

OMSCHRIJVING:ovenschotel à la Nellie Kokkerellie

Schil de aardappelen.

Snijd 3 aardappelen in schijven en kook deze bijna gaar. De andere 3 koken en daar een puree van maken voor bovenop.

Schil de uien en snijd deze naar gelang je eigen smaak grof of fijn en snijd de champignons.

Doe olie in een wok en bak het gehakt rul, doe de champignons erbij, daarna de ui en knoflook.

Maak dit op smaak met zout, peper, kaneel, nootmuskaat en een vleugje komijn.

Wanneer dit alles gegaard is, doe je de tomatenpuree erbij en roer dat er goed doorheen. Daarna blus je dit af met een glaasje Rosé.

Als de alcohol verdampt is draai je het vuur uit.

Snijd ondertussen de courgette in schijven en snijd de spitskool.

Neem een grote (glazen) ovenschaal rechthoekig of ovaal en vet deze in met (roomboter.

Leg de schijfjes aardappel op de bodem. Daarop leg je de schijfjes courgette.

Daarover heen doe je een laagje geraspte kaas.

Het klaargemaakte gehaktmengsel doe je daar weer bovenop.

Verdeel de spitskool daar over heen.

Met de aardappelpuree bedek je de hele schaal. Daarover heen als topping de geraspte kaas.

Bedek met  een deksel of aluminium folie en zit dit minimaal 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Conventionele oven.

Als je een glazen schaal gebruikt kan je zien of het wat bubbelt en dan kan je het deksel of folie eraf halen. 10 a 15 minuten laten staan en daarna nog even onder de grill voor het mooie krokante laagje. Dit moet je zelf even in de gaten houden.

ovenschotel à la Nellie Kokkerellie
ovenschotel à la Nellie Kokkerellie met o.a. spitskool

Voor de VEGA versie kan je extra champignons gebruiken of aubergine. Maar ook tofu of tempe is erg lekker. Wel van tevoren goed bakken en kruiden.

 

nelleke