Reibeküchen, maar dan anders!

Reibeküchen, maar dan anders!

Reibeküchen, maar dan anders!

Toen ik regelmatig in Duitsland kwam moest ik altijd reibeküchen eten.  Waarom? Gewoon omdat ik het heerlijk vond en uit mijn verleden was er iemand die dit altijd maakte als er geen geld was om iets anders te kopen. Aardappelen en uien had je altijd wel in huis en zij maakte dat  zo lekker.

Nu in 2020, in de tijd  dat er veel vegetarische gerechten gemaakt worden heb ik een nieuwe variant hierop gemaakt met zoete aardappelen.

Wat heb je nodig om dit te maken?
  • 3 zoete aardappelen (niet te groot)
  • 2 dikke uien
  • 4 eieren (m)
  • zout, peper, nootmuskaat, knoflook
  • Maïs zetmeel
  • Arachide olie of olijfolie om te bakken
Bereiding

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Deze doe je dan  in de hakmachine (bij mij is dat de staafmixer combi van Blokker). Dit doe je met alle aardappelen totdat alles redelijk fijn gehakt is. Schil de uien en snijd deze ook in stukken. Doe ze ook in de hakmachine totdat ze fijn zijn. Staafmixer Blokker

Doe de zoete aardappelen en de uien in de grote mengkom van je keukenmachine, voeg  de eieren, het maïszetmeel  en de kruiden toe en meng deze op de laagste stand. Mijn keukenmachine is een Bourgini Classic Kitchen Chef XL    Bourgini Keukenmachine

Doe wat olie in een koekepan verhit dit  niet te hoog en  gebruik een plastic lepel en schep een beetje van het mengsel op de olie. Bak deze om en om  tot deze een mooie kleur krijgt.Reibeküchen maar dan anders

De ovenversie van bovenstaand.

Met de reibeküchen van hierboven ben ik nog even verder gegaan met mijn eigen fantasie, omdat ik hiervan een ovenschotel wilde maken.

Als extra toegevoegd, aardappel   puree voor in de oven van Maggi, omdat dit in poedervorm is en gemakkelijk te verwerken. Het mengsel in de keukenmachine gemengd met water en room.

Alles  in een ovenschaal van Le Creuset gedaan . Aluminium folie erover heen gedaan en op 180 graden in de heteluchtoven voor 45 minuten, wel controleren tussendoor.   Als je denkt dat het gaar is kan je de folie eraf halen en daarna nog een 15 a 20 minuten in de oven . Eventueel zou je er kaas overheen kunnen strooien en even onder de grill  voor een mooi krokant laagje.

Reibeküchen uit de oven Reibeküchen uit de oven

Succes en geniet ervan.

nelleke