Reibeküchen, maar dan anders!

Reibeküchen, maar dan anders!
Toen ik regelmatig in Duitsland kwam moest ik altijd reibeküchen eten. Waarom? Gewoon omdat ik het heerlijk vond en uit mijn verleden was er iemand die dit altijd maakte als er geen geld was om iets anders te kopen. Aardappelen en uien had je altijd wel in huis en zij maakte dat zo lekker.
Nu in 2020, in de tijd dat er veel vegetarische gerechten gemaakt worden heb ik een nieuwe variant hierop gemaakt met zoete aardappelen.
Wat heb je nodig om dit te maken?
- 3 zoete aardappelen (niet te groot)
- 2 dikke uien
- 4 eieren (m)
- zout, peper, nootmuskaat, knoflook
- Maïs zetmeel
- Arachide olie of olijfolie om te bakken
Bereiding
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Deze doe je dan in de hakmachine (bij mij is dat de staafmixer combi van Blokker). Dit doe je met alle aardappelen totdat alles redelijk fijn gehakt is. Schil de uien en snijd deze ook in stukken. Doe ze ook in de hakmachine totdat ze fijn zijn.
Doe de zoete aardappelen en de uien in de grote mengkom van je keukenmachine, voeg de eieren, het maïszetmeel en de kruiden toe en meng deze op de laagste stand. Mijn keukenmachine is een Bourgini Classic Kitchen Chef XL
Doe wat olie in een koekepan verhit dit niet te hoog en gebruik een plastic lepel en schep een beetje van het mengsel op de olie. Bak deze om en om tot deze een mooie kleur krijgt.
De ovenversie van bovenstaand.
Met de reibeküchen van hierboven ben ik nog even verder gegaan met mijn eigen fantasie, omdat ik hiervan een ovenschotel wilde maken.
Als extra toegevoegd, aardappel puree voor in de oven van Maggi, omdat dit in poedervorm is en gemakkelijk te verwerken. Het mengsel in de keukenmachine gemengd met water en room.
Alles in een ovenschaal van Le Creuset gedaan . Aluminium folie erover heen gedaan en op 180 graden in de heteluchtoven voor 45 minuten, wel controleren tussendoor. Als je denkt dat het gaar is kan je de folie eraf halen en daarna nog een 15 a 20 minuten in de oven . Eventueel zou je er kaas overheen kunnen strooien en even onder de grill voor een mooi krokant laagje.
Succes en geniet ervan.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.