Zoete aardappel gerecht met verse Spinazie

Zoete aardappel gerecht met verse Spinazie

Zoete aardappel gerecht met verse Spinazie

Ik begin de zoete aardappel steeds meer te waarderen en aangezien ik momenteel erg veel sport, was ik op zoek naar goede alternatieven voor pasta of aardappelen.

Afgelopen week kwam ik tot de ontdekking dat je zoete aardappel heel goed kunt klaarmaken en bewaren en goed invriezen. Ik had nog een bakje voorgekookte fijne zoete aardappelen.

Ik had verse spinazie van de ’t Blije Ei en dit zag er zo heerlijk uit, dat ik dit natuurlijk moest verwerken in een mooi roerbakgerecht.

Benodigdheden:

2 zoete aardappelen, geschild en fijngehakt in de keukenmachine.

250 gram rundergehakt

grote zak verse spinazie

1 dikke uit of 2 kleintjes

2 teentjes knoflook (1 is ook goed)

peper/zout/paprikapoeder naar smaak

Gereedschap:

Een goed scherp mes

Keukenmachine (welke krachtig genoeg is om de zoete aardappel fijn te maken)

een wokpan en een grote koekepan

 

De zoete aardappelen, welke ik heb geschild, in stukken gesneden en fijngemaakt in de Braun keukenmachine, kook ik voor met wat water in de magnetron. Grote bak ongeveer 6 minuten.

Uitlekken in de zeef en laten afkoelen.

Ondertussen het rundergehakt rul bakken in de wok met wat arachide olie of olijfolie, vervolgens de fijngesneden uit toevoegen en meebakken.

Als de zoete aardappelen uitgelekt en afgekoeld zijn doe je deze met wat olie in de grote koekepan op middelmatig vuur. Voeg wat zout en peper toe.

Wanneer deze een mooi kleurtje hebben en niet te bruin, voeg je dit toe aan het gehakt en de ui. Pers de teentjes knoflook hierop uit en roer het goed om. Heel even mee bakken. Paprikapoeder naar smaak toevoegen. Wanneer alles lekker heet is, schep je heel voorzichtig de spinazie erdoor net zolang tot alle spinazie langzaam aan geslonken is.

Selamat Makan Eet smakelijk!

nelleke