Zumba® Fitness by me (Nelleke)

Zumba® Fitness by me (Nelleke)

Zumba® Fitness by me (Nelleke)

Deze maand is het alweer 7 jaar geleden dat ik mijn Basic 1 van Zumba® heb gehaald en gestart ben met mijn lessen. In de afgelopen jaren heb ik ook nog Basic 2 gehaald en mijn eigen ‘Chicken Soup’ toegevoegd, zoals Lars Wensink dat tijdens de training zo mooi kon vertellen. Nog steeds kan ik zeggen dat ik met heel veel plezier geniet van mijn Zumba®.

Zumba Nelleke door Remco Sijtzema
Zumba Nelleke door Remco Sijtzema 2010

Er is wel eens een moment geweest dat ik dacht: ik moet stoppen. Maar dat duurde maar kort ;-). De reden hiervoor was eigenlijk heel erg stom. Het gezeur van één leerling (ja 1) die niet mee kon komen en die mij dan de schuld gaf dat ik niet kon lesgeven! Dit vervolgens niet tegen mij zei, maar in de kleedkamer een vreselijke klaagzang hield over hoe slecht ik les gaf. Ik kreeg dit te horen van een mijn leerlingen, die haar in de kleedkamer er op aansprak en zei dat ze een andere sport moest gaan zoeken, omdat ze het toch nooit zou leren, en mij daar niet de schuld van moest geven. Ik heb zelf niet hoeven ingrijpen, wat ik als een eer voelde dat een leerling dat voor mij deed.

Toen ik die opleiding van Zumba deed, kwam ik erachter hoe hecht die club is en dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, jong, oud, dun of dik. Iedereen geniet van Zumba® op haar of zijn manier. En wat ik daar ook geleerd heb is dat je geen kopie van iemand moet zijn, maar je eigen stijl moet hebben (Your own Chicken Soup). Dat is iets wat mij altijd is bij gebleven en dat heb ik naar mijn gevoel ook altijd geprobeerd en gedaan. Ik kan je wel zeggen dat ik geniet van Zumba® Fitness

Nelleke Brouwer-van de Pol - Zumba® instructeur
Op deze foto sta ik rechts onderin in het zwart. Dit was de opname van Zin™ 40. Inmiddels zitten we op 71 😉

Wat mij brengt op een akkefietje, zo’n 2 jaar geleden. Een dame had de sportschool eigenaar benaderd om Zumba® les te gaan geven bij ons op de sportschool aan haar eigen leerlingen. Dat betekende dat ze dit het uur voor mijn les zou gaan doen. Ze zou de zaal dan huren voor haar leerlingen.  Wij stonden natuurlijk te kijken voordat mijn les zou beginnen en ik zag haar als een collega in de Zumba® family. Na haar les heb ik mij keurig voorgesteld als haar Zumba® collega. (ben haar naam kwijt)Zij bleven ook nog even kijken naar mijn les, maar wat schetste mijn verbazing? Mevrouw was tijdens mijn les tegen de sportschool eigenaar aan de gang gegaan en had gezegd dat ik niet volgens de Zumba®fitness rule lesgaf…………wtf………dacht ik, wat een schijnheilige achterbakse t……., want ik kwam er namelijk later achter dat ze was ontslagen, haar leerlingen had meegenomen en verdorie geen official Zin™ instructeur was. Draaide de ‘oude’ Zin™ cd’s etc… en dat ging commentaar leveren op mijn muziek en manier van lesgeven.  In ieder geval het resultaat was dat ze geen toegang meer had tot onze sportschool, omdat dat geen collega is en zou ik dus ook niet als collega willen hebben. Je mag jezelf pas een Zumba® instructeur noemen als je een  Zin™ member bent. Dat betekent dat je lid bent van de Zumba community. Je betaalt voor je membership, zodat je elke maand nieuwe muziek en om de maand een dvd krijgt toegestuurd met nieuwe choreo’s. Maar jij maakt ook je eigen choreos, want daar komt ie weer ‘your own Chicken Soup’

Zin day met Kass Martin
Zin day met Kass Martin

Wat ooit begon als Dance Fitness op Latijns Amerikaanse muziek is inmiddels al lang achterhaald, want Zumba® Fitness gaat door met modernere muziek, zoals muziek uit de top 40. Dat houdt de les gevarieerd en ja hier in het hoge Noorden moet ik helaas rekening houden met verschillende leeftijdscategorieën in mijn les. Zo probeer ik voor elk wat wils mijn les op te bouwen. Daarnaast heb ik top danseressen in mijn les, maar ook dames die bijna geen ritmegevoel hebben, MAAR iedereen geniet! En daar gaat het uiteindelijk om. Je hoeft geen danseres te zijn om aan mijn lessen deel te nemen. In mijn lessen is iedereen gelijk en hebben wij lol. Ga je een keer de andere kant op? Jammer dan, dat doe ik ook wel en we lachen er smakelijk om. De les is pas leuk als jij met een tevreden, heerlijk gevoel de klas uitstapt.

Zumba® Fitness by me (Nelleke)
Zumba® Fitness by me (Nelleke)

Mocht jij, om wat voor reden dan ook niet in een groep willen les nemen, dan kan ik ook privé lessen geven. Voor meer informatie zumba@nellekevandepol.nl of 06 52301906

nelleke