Ovenschotel met zoete aardappel, gehakt en verschillende groentes.

Ovenschotel met zoete aardappel, gehakt en verschillende groentes.
Benodigdheden voor 2 a 3 personen
1 grote zoete aardappel
1 grote ui
3 eieren
Halve paprika
Handvol kastanje champignons
Halve courgette
Erwtjes
Maïsmeel 3 eetlepels
Zout, peper, kaneel, knoflook
Rundergehakt 350 gram
Parmesaanse kaas of andere kaas.
Boter om de schaal in te vetten.
Keukenmachine
Hakmachine
De hete luchtoven voorverwarmen op 18 Graden. Conventionele oven op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken, zodat je deze zonder moeite in je hakmachine (hand of elektrisch) kunt fijn maken.
Ditzelfde doe je met de ui.
Alles moet redelijk fijn gehakt zijn. Je doet dit in de mengkom van je keukenmachine samen met de kruiden en eieren.
Goed door elkaar mengen.
Dan de champignons in stukjes snijden, de courgette en de paprika ook in stukjes snijden en in de mengkom doen. Alles er doorheen mengen, zodat het mooi verdeeld is. Ik heb al draaiend nog wat diepvries erwtjes erdoor gedaan. Je kan eigenlijk heel veel soorten groentes er door doen. Is erg persoonlijk.
Als laatste gooi je het rundergehakt erbij en meng je alles tot een grote mooie massa.
De schaal vet je in met boter. Ik heb deze keer de floral plant boter gebruikt, welke heerlijk van smaak is.
Je doet het hele mengsel in de schaal en gooit daar parmesaanse kaas over heen en duw er een beetje doorheen.
Vervolgens doe je aluminium folie over de schaal.
Je zet de schaal in het midden van de oven. Na 45 minuten even kijken hoe het eruit ziet.
Kaas toevoegen en weer dicht maken. Na een kwartier weer kijken en de folie eraf halen en even terugzetten in de oven (bovengrill even erbij aanzetten) voor een mooi krokant laagje.
Tips:
Je kan het gehakt ook eerst rul bakken en later aan het mengsel toevoegen.
Je kan het gehakt ook weglaten voor de vegetarische variant.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.