‘Oude’ hobby in ere hersteld!

‘Oude’ hobby in ere hersteld!

‘Oude’ hobby in ere hersteld!

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een verstelbare paspop. Deze heeft mijn hobby super verrijkt. Vroeger naaide ik best veel, maar het bleef er de laatste jaren i.v.m. werk etc…
Door mijn verslaving op de Social Media, vooral Pinterest, kreeg ik steeds meer inspiratie om toch maar weer eens te beginnen met naaien. Ik heb een goede naaimachine, waar ik redelijk goed mee uit de voeten kan. Ik zie de meest geweldige jurken voorbij komen en die bewaar ik dan ook op mijn pinbord, zodat ik later kan terug kijken wat ik zou willen maken. En dan zal je denken: dat kan toch niet? En ik denk dan: waarom niet? Aangezien ik een auto-didact ben en daarnaast een beeld denker, zal ik alles proberen om het te maken zonder enige gebruiksaanwijzing of patroon. Heb het al eerder gedaan en dat is een prachtige creatie geworden. Op dit moment ben ik met een jurk bezig, waar ik zelf al heel lang verliefd op ben. En mijn nieuwste verslaving is kant, heeeel veel kant. Op de een of andere manier schijnt dit mij ontzettend goed te staan. Met al de prachtige jurken op Pinterest heb ik in mijn hoofd een creatie in gedachten. Helaas zal je moeten wachten met het resultaat. De basis is nu bijna klaar en ik moet nog een speciale versteviging in het voorpand maken, zodat ik verder kan met het kant.  Mijn hobby gaat nu dus ongelofelijk ver.Oude hobby in ere hersteld! - Kanten jurk

Sinds afgelopen zaterdag ben ik in het bezit van een Pfaff automatic 260. Een semi professionele naaimachine uit begin jaren 60. Het prachtige van deze machine is het verhaal er achter. Op deze machine heeft de moeder van mijn vriend jaren genaaid en daar zijn de prachtigste creaties vanaf gekomen. En niet alleen kleding, want ook een schitterende knuffel, een olifant, die ik ook mocht hebben. (“olifanten en Nelleke”, wel bijzonder dat ik dit bij haar heb gevonden) Oude hobby in ere hersteld! - Olifant - gemaakt door de moeder van mijn vriend. De moeder van mijn vriend had, net als ik, ontzettend veel hobby’s. Toen ik zaterdag door de spullen ging kreeg ik een heel bijzonder gevoel, omdat ik haar als schoonmoeder helaas niet heb mogen meemaken.

Het bijzondere van dit verhaal is dat ik de goedkeuring heb van de hele familie heb om deze machine te mogen gebruiken. Toen wij met zijn allen daar bezig waren om dingen uit te zoeken zij mijn schoonzusje: ‘Jammer dat je niet eerder hier was toen mama nog leefde, want jullie hadden het prima met elkaar kunnen vinden’. Vond dat heel bijzonder, ook omdat ‘Pa’ (93) laatst ook al zei: ‘Je had 20 jaar eerder hier moeten zijn’. Ik koester dit, omdat ik zo ‘welkom’ ben opgenomen in deze familie, dat ik soms denk dat ik in een sprookje ben beland. Ik voel mij gezegend en ben gelukkig!

In ieder geval ga ik nu aan de slag om deze machine in de macht te krijgen. Er zitten heel veel functies op die niet op mijn eigen Riccar zitten. Dit worden weer geweldige hobby uren! En hiermee is mijn oude hobby  in ere hersteld!

Oude hobby in ere hersteld! Gebruiksaanwijzing Pfaff automatic 260 Oude hobby in ere hersteld! - Pfaff automatic 260 Oude hobby in ere hersteld! - Pfaff automatic 260

 

nelleke