Social Media Facebook uitgelicht!

Social Media Facebook uitgelicht!

Social Media Facebook uitgelicht!

Ok, iedereen kent het inmiddels wel Social Media. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest etc. etc. De een is fanatieker als de ander, maar op de een of andere manier zijn veel mensen ermee bezig.

Ook ik natuurlijk, want zonder Social Media bereik ik niet datgene wat ik wil bereiken.

En dat is die baan, waarin ik al mijn kwaliteiten in kwijt kan.

Vorige week heb ik een oproep geplaatst op LinkedIn, waarop ik een paar reacties heb gehad. Die oproep heb ik gekopieerd en op Facebook en Twitter geplaatst. Binnen een kwartier werd ik gebeld en had op vrijdag een oriëntatie/sollicitatiegesprek.
Jammer genoeg ben ik onder valse voorwendselen uitgenodigd en dat vind ik jammer. Eerlijkheid is voor mij erg belangrijk, want dat ben ik ook.

In ieder geval gaat het mij nu even om de Social Media.

Vanmorgen keek ik op Facebook. Er wordt dan gevraagd: wat ben je aan het doen? Die vraag wekt bij mij een bepaalde kriebel op en toen heb ik daar maar even op gereageerd.

FB vraagt altijd:” wat ben je aan het doen?” en soms denk ik wel eens: “hoe zal ik daar nu eens op reageren?”
Er komt bij mij meestal een kriebelig gevoel op als ik dat zinnetje weer lees. Het hangt natuurlijk van je stemming af en dat kan natuurlijk positief zijn, maar ook negatief.
Het ene moment wil je leuke dingen erop zetten en het andere moment wil je effe flink te keer gaan, maar ik hou mij nu maar even in hi hi.
Ik ben druk, heel erg druk!
Ja, ja dat zullen er meer zijn, maar naar aanleiding van mijn oproep voor een baan heb ik toch een paar leuke tips gekregen, waardoor ik weer met positieve energie sollicitatiebrieven kan gaan schrijven.
Heb vorige week zelfs al een soort oriëntatie/sollicitatie gehad met nog 9 anderen en ik ben meteen dezelfde middag gebeld voor de volgende ronde. Helaas is de presentatie van het bedrijf mij giga tegengevallen en hebben ze mij onder valse voorwendselen uitgenodigd. Heel erg jammer en hoe graag ik ook aan het werk wil: wees eerlijk als je iemand benaderd, want dat ben ik ook. Ik ga mij niet anders voordoen dan wie ik ben.
Just Me is de titel van mijn website.
What you see is what you get.

Sommige mensen vinden Facebook verschrikkelijk, de andere vind het geweldig en zetten hun gedachtes, ideetjes, gekkigheden, verdrietige dingen allemaal online. Doe ook wel veel met Facebook, want het bereik is best groot.
Wat ik irritant vind zijn de vele deel en like acties om iets te winnen, maar klaar dat moet iedereen zelf weten. Ik laat iedereen in zijn waarde en als ik het niet wil zien, scroll ik lekker door. Reageer meestal op leuke dingen of op dingen die gedeeld worden die niet kloppen. Verder gebruik ik Facebook voor mijn business en ik heb samen met 3 andere dames een pagina genaamd Ik zoek/ik heb Weggeefhandel Sneek. Een zeer succesvolle pagina, want wij hebben inmiddels 3827 leden.

Daarnaast merk ik ook dat mensen per dag zoveel delen, dat je dan al niet eens meer reageert op welke post dan ook, omdat deze totaal verdwijnt tussen die ongelofelijke ellende (sorry hoor). Ieder zijn ding en misschien post ook ik wel eens teveel.

Mocht je meer willen weten of hulp, stuur dan een berichtje via Facebook of mailtje naar nellekevandepol@icloud.com

nelleke